Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Глобалният екологичен фонд ще финансира екопроект в община Несебър



24 Август 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Глобалният екологичен фонд одобри финансиране на демонстрационен проект: „Изграждане на екологични мрежи и устойчиво развитие на общинско ниво – общини Несебър и Асеновград”. Предложение за финансиране на дейности за подготовка на проекта морската община внесе през м.май т.г., съвместно с неправителствена организация „Екофорум за природата”.
След реализацията на екотуристическа мрежа "Величествен Балкан, Лазурен бряг и хилядолетна история" в подножието на източна Стара планина, това е втората екологична придобивка за община Несебър.
Инициативата е част от Програмата за малки проекти към ГЕФ /глобалния екологичен фонд / и е свързана с ключови области от стратегическото развитие на община Несебър. Първият етап предвижда прилагане на интегриран подход за опазване на природните ресурси, биологичното и ландшафтно разнообразие, съчетано с устойчиво развитие на туризъм, както и устойчив бизнес на местните общности. Предстои разработване на големи инвестиционни проекти, свързани със залесителни мероприятия, известни подобрения на съществуваща инфраструктура, възстановяване на нарушени терени. Проектът ще допринесе за дългосрочно териториално планиране и подготовка на бъдещи инициативи в областта на екологичните мрежи – лесоустройствени проекти, планове за управление на речни басейни, защитени територии и други секторни планове и програми.


Прочетено: 2486 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Финансова помощ за бедните Конкурс прическа Бургас 2009 Созопол - пристан през деня не трябва да спиш! Конкур глазами зрителя Духовности попътна BSB Селка къща Графила 2009, Бургас Бургас-моста
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development