Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Бургас събират боклука по централните улици в пиковите часове на деня



23 Август 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



Отпадъците се трупат в открити камиони, миризми преследват минувачите


Фирма “Титан”, на която бургаската общинска администрация възложи сметосъбирането в града, навръх сезона извозва отпадъците от централните пешеходни улици – търговската “Александровска” и морския булевард “Богориди”, в пиковите часове на деня.
Според ръководството на СДС Бургас, това нарушава спокойствието на туристите и гражданите на Бургас и създава у тях изключителен дискомфорт.
Използваните за сметоизвозването автомобили са полуоткрити, разнасят невероятна миризма заради високите температури и са грозна гледка за стотиците разхождащи се по двете улици минувачи. При наличието на вятър пък, много често от пълните с боклуци коли хвърчат отпадъци и “сюрпризират” неприятно масите на туристите, седнали да похапнат на откритите централни заведения.
Автомобилите на “Титан” събират отпадъците около 10 ч. сутринта, когато хората се отправят към плажа и между 18 и 19 ч., когато тръгват на разходка по магазините или към морската градина.
Според СДС Бургас направеният график за сметосъбиране е изключително неудачен. Събирането и транспортирането на боклука би трябвало да става във време от денонощието, когато пешеходният поток не е толкова голям или да се осигурят по- големи кошчета и закрити автомобили.
Освен всичко друго, сметосъбиращите автомобили нарушават и закона за движение по пътищата, според който в пешеходните зони имат право да се движат само коли със специален режим. При преминаването на колите на “Титан” в пиковите часове се получават и опашки от пешеходци, които трябва да изчакват преминаването на возилата с отпадъци между тях.
Сините настояват общинската администрация най- после да се съобрази с недоволството на гражданите и гостите на града и предприеме необходимите мерки за промяна на неприятната ситуация.


Прочетено: 2055 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Републиканска след ремонта Конкурс прическа Бургас 2009 моите цветя Есен АЗ ПЕПИТА Странджа, старите дървета Ирис 5 Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development