Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметове дискутираха проблеми на културния туризъм в Несебър



18 Август 2006, Петък


Автор: Burgas Info



Дискусия, посветена на проблемите на културния туризъм, събра в Конферентния център на стария Несебър градоначалници на европейски градове, включени в списъка на Световното културно наследство. Международните делегации от ХVIII-ти район на Будапеща – Унгария, Охрид – Македония и район Петроградски на Санкт Петербург, гостуват в града ни по покана на община Несебър.
Да се намери баланса между богатото културно-историческо наследство и икономическото развитие на всяка от страните, бе акцент в днешната среща. Необходимостта от всеобщи усилия за съхранение и популяризиране на културното наследство, обедини европейските кметове около предложението, в бъдеще да се осъществи обмен на делегации, включващи специалисти в областта на образованието, културата и архитектурата. Обсъждана бе и възможността за засилване прагматизма в отношенията на международно сътрудничество. В тази връзка страните се договориха за предстоящи срещи на инвеститори, строителни предприемачи и бизнесмени от различните страни. Реализацията й би била полезна за всеки един от градовете, в предвид плюсове и минуси от развиващо се мащабно строителство. Предвижда се през втората половина на 2007 г. в съседна Македония да се свика поредна среща, по въпроси свързани с усвояване на средства от Европейските фондове.
В края на настоящата година Несебър ще бъде домакин на водещи туроператорски фирми от страните-участнички. Единодушно бе приета предложената от кмета на общината Николай Трифонов идея за съвместно отбелязване на празника на славянската писменост и култура – 24 май, чрез обмяна на музейни изложби, фолклорни състави и др.
Следваща конференция на градовете Световното културно наследство бе насрочена за първото шестмесечие на 2007 г. в Будапеща – Унгария.
Срещата приключи със заключителен документ, посочващ конкретните ангажименти на всяка от страните-участнички.


Прочетено: 2113 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Ремонтира носачи BMW през деня не трябва да спиш! Гиацинт козунак Конкурс прическа Бургас 2009 Kapoto витраж4 ХРИСТИ Графила 2009, Бургас камини
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development