Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Първанов инициира среща за водата на морските курортите



16 Август 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



Президентът Георги Първанов изрази готовност да инициира среща на експертно ниво за дългосрочно решаване на водоснабдяването на морските курорти.
Това стана вчера /15.08.2006 г./ в местността „Стролата”, където Първанов беше поканен да открие отклонение от деривация Камчия. Съоръжението, в което са инвестирани 7 млн.лв. отпуснати от две министерства и община Несебър, засега решава водния проблем на Слънчев бряг и околните курортни селища. От своя страна кметът на община Несебър Николай Трифонов постави въпроса за търсене на решение в по-дългосрочен план. Президентът Първанов прие идеята, като заяви, че това трябва да стане още след приключване на активния туристически сезон.
Отклонението от деривация Камчия всъщност осигурява по-голям приток на вода в резервоара на Стролата. Изпълнителите от „Водоканалстрой” са успели да го завършат за 45 вместо за 65 дни.
След местността „Стролата” Президентът спря за малко в Тънково, където поговори с възрастни жители на селото.
Посещението на Първанов в региона започна от втория по-големина град в община Несебър Обзор. В кратък разговор с президента кметът Кирил Стоянов потърси съдействие за разрешаване проблема с водата на Обзор и възможността за включване на водопровод „Камчийски пясъци” към деривация Камчия. Освен с местни жители и гости на курортното селище, в Обзор Първанов се срещна и с представители на местното дружество на инвалидите. Те настояха за промени в Закона за хората с увреждания и връчиха на президента исканията си собственоръчно написани. От своя страна Първанов обеща да проведе разговор със социалния министър Масларова.
Президентската визита продължи в село Гюльовца, където Първанов бе посрещнат с приветствие от кмета на селото пред новата сграда на кметството. Селото се посещава за първи път от държавен глава, каза кметът Любчо Тодоров. Президентът изтъкна, че визитата му в село като Гюльовца е знак, че държавата има ангажимент както към проблемите на големите градове, така и към всяко населено място, където живеят българи. Първанов се обърна специално към пенсионерите и ги увери, че държавата не ги е забравила и доказателство за това е повишението на пенсиите от септември, което той определи като не голямо, но не и символично.
В късния следобед президентът, съвместно с кмета на общината Николай Трифонов, откриха в Несебър Статуя на рибаря – нов паметник-символ на античния град, изработен от Ставри Калинов. По-късно държавният глава посети Археологическия музей, където поднесе своите поздравления по повод 50-годишния юбилей на града-музей.


Прочетено: 2890 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Аз и моя брат  аз с двете  деца и той с неговата си дъщеря пчела Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Йордановден 2011, Бургас - от Тина Конкурс прическа Бургас 2009 Пристанището в Бургас лека вечер през гората, до морето Стара къща на ул. грее грее През поколение Черноморец-Поморие
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development