Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаските летовници охранявани и по вода



14 Август 2006, Понеделник


Автор: Burgas Info



От този уикенд за първи път на българското Черноморие има спасителни понтонни постове. Те се намират на Северния и Централния бургаски плаж и са направени по инициатива на Ваклин Стойновски, собственика на фирмата, която стопанисва пясъчната ивица.
Плаващите платформи са общо четири на брой и ще са разположени на дълбочина около 2,5 м, успоредно на брега. На всеки понтонен пост има по един спасител, освен в случаите, когато вълнението на морето е силно и вълните не позволяват да се стои на платформата.
Идеята за спасители във водата е заимствана от по-големите и развити курорти по света.

„Искам бургаският плаж да е най-модерният на нашето Черноморие и бургазлии да се гордеят с него”, каза г-н Стойновски, собственик на компанията „Онтайм”.
Преди броени дни от САЩ се завърна шефът на водноспасителната служба на плажа, Николай Иванов, който беше там за обмяна на опит. Той е специализирал по Източното крайбрежие и е участвал в семинар на Американския червен кръст.
Миналата седмица на бургаския Северен плаж бе открита рампа за инвалиди, която също бе построена от фирма „Онтайм”. Първото по рода си съоръжение е в помощ на незрящите и хората с двигателни проблеми.
Освен това летуващите в Бургас са единствените по българското крайбрежие, които разполагат с 30% безплатни чадъри на плажа.





Прочетено: 2234 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ремонт носачи Цъфнали череши Конкурс прическа Бургас 2009 Краси Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи врабец Родното небе Един Бургас, ФЛОРА 2009 Пречиствател на въздух за стая с термометър Бургас, ФЛОРА 2009 Великолепието на Париж от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development