Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Засилва се контролът върху обектите с обществено предназначение



07 Август 2006, Понеделник


Автор: Burgas Info



Във връзка с възникналите в страната взривове от стомашно-чревни заболявания, на първо място хепатит А, Министерството на здравеопазването разпореди на Регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) да засилят контрола върху обектите с обществено предназначение.
Извършваните проверки ще са допълнителни, към осъществявания досега от инспекциите текущ контрол.
РИОКОЗ ще засили контрола на обектите с обществено предназначение – най-вече водоизточниците и обектите за питейно-битово водоснабдяване, обектите за производство и търговия с храни, за обществено хранене, крайпътните обекти за обществено хранене и временно настаняване, детските заведения, ученическите лагери и почивните станции.
При проверките инспекторите ще обръщат особено внимание на стриктното спазване на всички здравно-хигиенни изисквания при експлоатацията на обектите - качествено измиване и дезинфекция, наличие на течаща топла и студена вода, правилно хладилно съхранение на суровините и готовата продукция, спазване на личната хигиена от персонала.
Ще се извършат насочени проверки по спазване на чистотата в населените места – редовно сметоизвозване, почистване и измиване на съдовете за събиране и съхранение на битови отпадъци, почистване, а при необходимост и дезинфекция на местата, определени за разполагане на съдовете.
При текущите проверки в лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ ще се обърне внимание на ранното диагностициране с лабораторно доказване на причинителите при случаите с ентероколитен синдром сред рискови контингенти, своевременната хоспитализация при нужда, медицинското наблюдение на контактните, както и на стриктното спазване на наредбата за регистрация, съобщаване и отчет на заразните болести.
През месец юли контролните органи на РИОКОЗ са извършили 17 906 проверки на обекти с обществено предназначение и са издали 607 акта за допуснати нарушения по санитарно-хигиенните норми.



Прочетено: 3146 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
пътят за никъде Pepi ЛОНДОН самолет Черноморец Бургас Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 Флора Бургас 2009 ФАРА НА АХЕЛОЙ pepi Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development