Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

843 поморийци се включиха в анкетата на сдружение ГЕРБ



01 Август 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



Над 80 % от анкетираните не са доволни от управлението на общината, сдружението праща резултатите на Кмета и местния парламент.


843 жители на община Поморие се включиха в инициираната от сдружение ГЕРБ анкета и дадоха оценка за работата на кмета и общинската администрация.
В допитването взеха участие както жители на общинския център, така и на околните села и Каблешково.

83,79 % от анкетираните са изразили неудовлетвореността си от управлението на общинската собственост в Поморие, а 75,69 % смятат, че няма прозрачност при управлението й.

Над 80 % от анкетираните са посочили, че не им харесва как изглежда централната улица на града през лятото. Част от участниците са посочили, че е заета с прекалено голям брой сергии, че е замърсена и че часът на последното сметоизвозване в центъра е прекалено ранен.

Близо 76 % не одобряват факта, че зелените площи в общинския град са заети от заведения и увеселителни атракциони.

78,82 % от анкетираните са отговорили отрицателно на въпроса събира ли в достатъчно степен Общината средствата от наеми и реинвестира ли ги в благоустройството на града.

Над 80 % от анкетираните смятат, че Поморие е по – зле благоустроен в сравнение с Несебър и Созопол. Част от хората са изразили недоволство от състоянието на крайбрежния булевард на Поморие, от липсата на пешеходна зона в кв. “Св. Георги”, от липсата на читалище в града и от продължаващите строителни работи през активния туристически сезон.

“Интересен е фактът, че 10 % от анкетираните са посочили името си в иначе обявената за анонимна анкета. Това означава, че хората са готови все по- открито да заявят позициите си, което е изключително обнадеждаващо”, коментира общинският координатор на ГЕРБ Поморие и инициатор на анкетата Иван Алексиев.

Резултатите от допитването ще бъдат адресирани по официален ред до кмета на община Поморие и местния парламент.


“ГЕРБ като гражданска структура все по- активно ще алармира представителите на властта в региона за проблемите в общините. Когато администрациите показват желание за решаването на проблемите, разбира се, ще търсим и диалог с тях. Надяваме се местната власт да обърне внимание на поставените сигнали и да си извлече поука от резултатите на анкетата”, коментира областният координатор на ГЕРБ Димитър Николов.

ГЕРБ ще даде възможност на всеки, който иска да разгледа анкетните карти да се запознае с тях.
Те ще са на разположение както на местната власт, така и на жителите на общината.





Прочетено: 3137 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
орел Исторически музей, Бургас Spirit of Burgas Несебър pepi Флора Бургас 2009 Богориди, Бургас най-съвестният представител Кой си изгуби мидите? Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development