Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Най-доброто отново в община Несебър



31 Юли 2006, Понеделник


Автор: Burgas Info



И тази година културния календар на община Несебър е съобразен с високите критерии, които налага уникалността на Несебър като град – обект на Световното културно наследство.
В юбилейната 2006 г. за града-музей, многообразният афиша от културни прояви на регионално, национално и международно ниво има за цел да популяризира богатството на родното ни изкуство, идентичност и дух.

След юлската декада наситена със забавления за най-малките, театри, концерти и демонтстрации на айкидо, програмата за месец август ще започне с постановката „Вражалец” в изпълнение на общински театър Несебър.
На следващия ден сцената на античния театър ще разкрие тайните на бързите келтски стъпки. Спектакълът „Белият кон” с участието на Коцето Калки, Жени Александрова и “Келтски ритми” ще зашемети публиката с изпълнения на традиционния ирландски танц в съчетание със съвременни балетни техники.

В шоуто са заимствани елементи от спектаклите на Майкъл Флейтли – “Lord of the Dace”,”Feet of Flames” и “Riverdance”.

Бившият соло-вокал на "Диана Експрес" Илия Ангелов и основателят на емблематичната група Митко Щерев пък ще гостуват на 3 август.
На следващия ден на сцената на античния театър ще звучат изпълнения на Петя Буюклиева и Deep Zone Project. Любимците на няколко поколения Васил Найденов, Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Стефан Диомов и приятели също ще гостуват на уникалния град.
Българският фолклор е винаги търсено преживяване в културния афиш на община Несебър. Това лято публиката ще се наслади на несебърския талант – народния певец Данислав Кехайов, който ще се представи съвместно с ръководения от него ансамбъл „Слънчев бряг”. Виртуозът на тракийската песен и танцьорите ще зарадват публиката на 5 август с пищен спектакъл в античния театър.
Нешка Робева със своите възпитаници ще представи най-новия си спектакъл „Арамии”, а с невероятната си зрелищност и драматично въздействие ансамбъл “БЪЛГАРЕ” пък ще покажат историческия танцов спектакъл „България през вековете”.
Иконографска среща на изявени български творци, изкуствоведи и богослови ще се състои в Дните на иконописта, които ще се открият на 22 август. Чрез проявата в най-голяма степен ще проличи мястото на града в църковната и културна история на цялото Черноморие, категорично е ръководството на общината.
Четвъртия поред ретро парад, който и тази година ще покаже уникални старинни и класически превозни средства е предвиден за 26 август.
Един от най-обичаните певци и приятел на Несебър Веселин Маринов ще гостува и тази година в старинния град, а екзотичното присъствие на Мариана Попова ще загрее атмосферата ден преди празника на Несебър. Грандиозен концерт на фолклорен ансамбъл „Пирин” е част от празничния 15 август.


Прочетено: 4126 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София етюд 01 Мото клуб Конкурс прическа Бургас 2009 Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Pepi Селка къща Конкурс прическа Бургас 2009 Бургаският кей Четвърти рожден ден Колоски на белом фоне
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development