Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

РИОКОЗ Бургас затвори обект за обществено хранене до къмпинг “Каваци”



26 Юли 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



РИОКОЗ Бургас спря от експлоатация обект за обществено хранене до къмпинг “Каваци”, община Созопол. Обектът е затворен заради липса на регистрация по Закона за храните.

Общо 4616 проверки на обекти за производство и търговия с храни в страната са извършили инспекторите от РИОКОЗ в цялата страна.
2008 от тях са търговски, 2288 - на общественото хранене, 214 – за хранене в детски заведения и ученически лагери и 106 - за хранене в почивни станции, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравепазването.

За констатираните нарушения са съставени 168 акта, издадени са 27 заповеди за временно спиране на хранителни обекти и 429 предписания за отстраняване на допуснати нарушения на законодателството по храните.

Най-честите нарушения са свързани с изтекъл срок на годност на предлаганите храни и неправилното им съхраняване извън хладилни съоръжения, в много от случаите поради недостатъчна хладилна площ.
Инспекторите са установили нередовно водене на документацията по системата за самоконтрол за търговската дейност в някои обекти. Не се спазват технологичните изисквания при приготвяне на храни и се допуска приготвяне и предлагане на неразрешени за търговия храни. Без регистрация по реда на чл. 12 от Закона за храните се извършва търговска дейност и се превозват храни.

Сред останалите нарушения са неспазване на добрите хигиенни практики – липса на топла течаща вода и необходими количества дезинфекционни средства, силно замърсена и негодна за употреба кухненска посуда и др.

Открити са ученически почивни бази, хотели и др. места за настаняване без подадено в РИОКОЗ уведомление по реда на чл.36 от Закона за здравето . Инспекторите са установили, че не се извършва дезинфекция в санитарните възли, липсват складове за съхранение на чисто и замърсено бельо и др.


Прочетено: 2924 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
До другото лято През поколение Отровни гъби Весела kss Международен Семинар на фризьорите София европейка Мебелна Фабрика ДИЕЗ Казан за топло Божидара -спокойствие в морската градина Нощен Париж от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development