Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

С компенсации от военни поръчки ще се финансират проекти на фирми



25 Юли 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



Започва набирането на проекти, които ще се реализират с компенсации по наредбата за специални обществени поръчки, съобщи зам.-областният управител Илчо Дуганов. Областна администрация е изпратила уведомителни писма до кметовете на общините от Бургаска област за съдействие за набирането на проекти.
Съгласно Наредба за условията и реда за възлагане на специални обществени поръчки за всяка специална обществена поръчка, която е на стойност над 10 млн. лева и се изпълнявана от чуждестранни юридически лица, се изисква предоставяне на компенсация /офсет/ от изпълнителя. Размерът на компенсацията е минимум 80% от стойността на договора за доставка на военната продукция.
Набраните компенсации може да се инвестират за реализация на проекти от различни сфери на икономиката – за придобиване на материални и нематериални активи, технологии, развитие на услуги, повишаване конкурентоспособността на българските стоки и услуги, създаване на работни места и други.
Министерството на икономиката и енергетиката е определило приоритетните сектори, в които ще се извършват инвестиции. Това са: производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия, газообразни горива и вода; строителство; транспорт, складиране и съобщения; преработваща промишленост; търговия; операции с недвижими имоти и безнесуслуги; финансово посредничество; селско, ловно и горско стопанство; рибно стопанство; здравеопазване и социални дейности; образование; други дейности обслужващи обществото.
Крайният срок за подаване на проектите в Областна администрация – Бургас е 1 септември т.г.
Фирмите - потенциални ползватели на компенсациите, трябва да са регистрирани по Търговския закон, да нямат парични задължения към държавата и общината, да не са допускали нарушения на договори за обществени поръчки. Кандидатите не трябва да имат съдебни дела, застрашаващи финансовото им състояние. Фирмите трябва да предложат и процент на собствено участие за реализацията на проекта, с който кандидатстват.
От кандидатите се изисква да изготвят инвестиционно предложение по утвърден от Министерството на икономиката и енергетиката образец.



Прочетено: 3157 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Списание Влъхвите Рози аЗ В  АНГЛИЯ най-съвестният представител Кедрите Залез Казанчето, Странджа pepi На Вая Разоран двор, угар Бургас, мостика Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development