Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

26 юли- професионален празник на служителите на Главна дирекция “Жандармерия”



25 Юли 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



26 юли е обявен за професионален празник на служителите на жандармерията с решение на Министерски съвет 2002 година.
Най-новата история на българската жандармерия датира от 1997 г., когато с приемането на закона за МВР НСЖ започва пътя си като оперативно-издирвателна служба на министерството за охрана на особено важни и стратегически обекти, борба с терористични групи, охрана на обществения ред и борба с престъпността.
Изграждането и развитието на жандармерията е свързано с определянето на най-ефективната й роля и място в системата на МВР. С Концепцията за преструктуриране и развитие до 2004 г. определи основните насоки за развитие на службата, като български вариант на съвременна специализирана служба на МВР, адаптирана към новите реалности. Пълната професионализация на службата, която стана факт през 2004 г. доведе до значително нарастване на участието на сили и средства от жандармерията в опазване на обществения ред и сигурността в страната.
Новият Правилник за приложение на Закона за МВР определя Главна дирекция “Жандармерия” като специализирано мобилно структурно звено към Генерална дирекция “Полиция” за охрана на стратегически и особено важни обекти, дипломатически представителства, охрана на масови мероприятия, овладяване на масови безредици, противодействие на терористични и диверсионни групи и опазване на обществения ред.


Прочетено: 2598 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя аз В очакване на жертвата хотел приморец на тела Best friends ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. Есен в Париж от Бутик жажда за светлина Конкур глазами зрителя pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development