Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БКГ възнамерява да заведе дело срещу Община Бургас



19 Юли 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



Общинската администрация наруши Закона за достъп до обществена информация

Сдружение “Бургаски граждански контрол” възнамерява да заведе дело срещу Община Бургас заради нарушение на Закона за достъп до обществена информация.
Преди повече от месец от Сдружението отправиха към кмета Йоан Костадинов 14 конкретни въпроса, свързани с инфраструктурата на Бургас. Питането бе входирано на 6 юни по надлежния ред.
След консултации с екипа на Програмата за достъп до обществена информация в София, от БГК ще внесат ново питане. Ако и то остане без отговор юристите от програмата ще съдействат за завеждане на съдебно производство срещу Общината.

Според чл.28/1/ и /2/ от Закона за достъп до обществената информация заявленията за предоставяне на достъп до обществена информация се разглеждат във възможно най-кратък срок, но не по-късно от 14 дни след датата на регистриране. В срока по ал./1/ органите или изрично определени от тях лица вземат решение за предоставяне или за отказ от предоставяне на достъп до исканата обществена информация и уведомяват писмено заявителя за своето решение.

“До този момент кметът на община Бургас не е отговорил официално на зададените от нас въпроси. Това може да се тълкува единствено като неуважение на местната власт в лицето на кмета Йоан Костадинов към своите съграждани и липса на прозрачност в работата на общинската администрация”, коментира председателят на сдружението Недялко Кирезиев.
Той бе категоричен, че тази порочна практика трябва да спре.
Кирезиев призова бургазлии, на които също им е била отказана обществена информация да не са безучастни, а да се възползват от възможностите, които им дават законите на Република България.

“Трябва да научим управниците, че към всеки гражданин на тази страна трябва да подхождат с нужното уважение. В противен случай, те не са достойни да управляват и трябва да напуснат постовете, които за заели с нашите гласове”, каза още Недялко Кирезиев.



Прочетено: 2744 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Бургас и Леонардо Международен Семинар на фризьорите София лека вечер Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Кайро Предлагаме инкубатори за люпене на яйца
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development