Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Технологията, ключ към превръщане на европейските въглища в по-чиста енергия

02 Септември 2009, Сряда

За да отговори на енергийните и екологични предизвикателства, Европа продължава да търси по-чисти решения за използване на един от най-разпространените енергийни източници – въглищата. Полша, която играе централна роля за задоволяване на европейските енергийни нужди от въглища е домакин на Coal-Gen Europe 2009, специализирано търговско изложение, което днес отваря врати в Катовице. По време на Coal Gen-Europe, GE Energy ще представи опита и разработките си в сферата на някои от най-ключовите технологии, които са от огромно значение за бъдещето на индустрията.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Паневропейска енергийна конференция

Изчерпването на горивата и задаващата се световна енергийна криза все повече налага в световен мащаб инвестирането във възобновяеми енергийни източници(ВЕИ). Световната икономическа и финансова криза ограничава разходите за енергийни мега проекти, разчитащи на изкопаеми горива.България е бедна на енергийни ресурси и внася над 70% от необходимите енергоносители.Това от своя страна води до енергийна зависимост и несигурност при внос на енергийните доставки.”Енергийният център на Балканите” е напълно зависим от вносни изчерпаеми ресурси, а икономиката ни е 5,6 пъти по енергоинтезивна от средното ниво за ЕС

прочетено 3356 пъти
0
Panasonic ще спонсорира екип на Масачузетския технологичен институт, работещ над соларно задвижвано превозно средство

Корпорацията Panasonic обяви подкрепата си за екипа Solar Electric Vehicle Team (SEVT) на Масачузетския технологичен институт за създаване на задвижвано от слънчева енергия превозно средство. Подкрепата е за участието на тима в надпреварата Global Green Challenge (Глобално екологично предизвикателство), която ще се проведе през октомври 2009 г. в Австралия. Съгласно споразумението за спонсорство Panasonic ще предостави на SEVT екипа на Масачузетския технологичен институт от своите високоефективни (2,9 амперчаса) литиево-йонни батерии, които да бъдат използвани в разработваното от екипа превозно средство. В замяна Panasonic получава правото да постави своето лого върху корпуса на автомобила.

прочетено 2653 пъти
0
Налице е липса на ясна визия за ключовото значение на информационните и комуникационните технологии за конкурентноспособността на икономиката

Средният ръст на сектора за последните пет години е 15%, което надвишава два пъти средния ръст на БВП в страната. Бързо се увеличават и експортните възможности на ИКТ индустрията.

прочетено 2293 пъти
0
Пускат марка, посветена ан международната олимпиада по математика

Министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова, председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) Пламен Вачков и председателят на организационния комитет на XXI Международна олимпиада по информатика Кирчо Атанасов вчера поставиха печат за пускане в употреба на пощенска карта и специален печат, посветени на олимпиадата в Пловдив от 8 до 15 август.

прочетено 3019 пъти
0
Енергиен микс и отваряне на газовия пазар препоръчват икономистите на БАН

Балансирането между битови потребители, производители, доставчици и търговци влошава инвестиционния климат в страната, токът трябва да се продава на борса по свободно договорени цени, смята д-р Веселина Григорова

прочетено 2271 пъти
0
Пуснаха безплатен безжичен интернет в още 4 зони на Бургас

От 20 юли Община Бургас предоставя за ползване на гражданите и гостите на града 4 нови зони със свободен достъп до интернет. Собствениците на портативни компютри вече могат да влизат в мрежата от площад "Тройката", градинката до Централна ЖП-гара и Автогара "Юг", Летния театър и пространството около него, както и от градинката пред Операта.

прочетено 2745 пъти
0
Надеждната енергийна система на Великобритания – модел за електроразпределителните мрежи по света

Наложените през 1990 г. във Великобритания строги правила, свързани с приватизацията на енергийната индустрия, превърнаха електрическата мрежа на страната в една от най-надеждните в света. Над 80% от британската електроразпределителна мрежа е под контрола на технологията „смарт грид” („интелигентна мрежа”). Тази технология е гаранция, че изискванията за надеждност могат да бъдат постигнати и поддържани. Успехът на Великобритания може да служи за пример по целия свят като най-добра практика за това как да се прилагат успешно инициативи за подобряване на надеждността.

прочетено 2511 пъти
0
Отдалечен достъп до кадастъра и вписванията – през 2009 г.

Очаква се през 2009 година да се въведе в експлоатация и доразвие модул за отдалечен достъп до информацията на Агенцията по геодезия, картография и кадастър /АГКК/ и Агенцията по вписванията чрез предоставяне на услуги през Интернет.

прочетено 3559 пъти
0
КРИПТИРАНИ КОМУНИКАЦИОННИ МРЕЖИ ТЕТРА И НЕРА, КОИТО ИЗГРАЖДА МВР, ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПРЕНОС НА БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ

Специалистите от дирекция Комуникационни и информационни системи към МВР и партньорите им от фирмите EADS Defence & Security и НЕРА” представиха завършения етап от мрежата за защитени мобилни комуникации (ТЕТРА-мрежа) на МВР.

прочетено 12881 пъти
0


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Площад Тройката, Бургас бургаска среща врабец зад облаците плахо наднича... Красимир Балъков Залез Машините на Леонардо Воробей от страха полез на стенку Пристанище Приморско майк Cupidon МОЩЕН СЕКС СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ Предлагаме инкубатори за люпене на яйца
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development