Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
умряла ни циганката ...

26 Октомври 2010, Вторник

Спечелените европроекти отвориха над 800 нови работни места в Бургас

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Работодателските организации със съвместна пресконференция

Шестте представителни на национално равнище работодателски организации Ви канят на пресконференция „Национализацията на професионалните пенсионни фондове и последствията за икономиката на България”. Ръководителите на организациите ще отговорят и на други въпроси, свързани с опасността от рязко влошаване на бизнес средата в България.

прочетено 2706 пъти
0
Няма решение за възстановяване на участието на работодателите в разговорите с правителството и синдикатите

Национално представителните работодателски организации информират българската общественост, че: 1. Няма решение за възстановяване на тяхното участие в Националния съвет за тристранно сътрудничество; 2. Провеждат се неформални разговори - както двустранни (работодатели и Правителство), така и тристранни (работодатели, синдикати и Правителство); 3. Няма постигнати никакви споразумения.

прочетено 4978 пъти
2
Българската стопанска камара не приема предложенията за увеличение на общата осигурителна тежест с 3 процентни пункта

Българската стопанска камара не приема предложенията за увеличение на общата осигурителна тежест с 3 процентни Подобна мярка цели балансиране на консолидираната фискална програма, в която участва и резервът на Националната здравноосигурителна каса, без преди това да са предприети нужните реформи в системата на здравеопазването. За постигане на тези цели бюджетът на НЗОК е завишен с 400 млн.лв. спрямо този за 2010 г. преди актуализацията му и със 180 млн.лв. след актуализацията.пункта

прочетено 2471 пъти
0
Работодателите не приемат предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване

Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес, Българска търговско-промишлена палата, Български съюз на частните предприемачи „Възраждане”, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - Гласът на българския бизнес и Съюз за стопанска инициатива като представители на българския бизнес и като социални партньори, признати официално от българското правителство, изразяват категорично несъгласие с предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване /ДОО/ с три процентни пункта. Такова увеличение, би имало процикличен характер с тежки последствия за нивото на безработицата и сивата икономика в България за следващите няколко години и ще забави излизането на страната от кризата.

прочетено 2458 пъти
0
Усвояваме малко средства от ЕС, поради липса на компетенции. На последно място сме по ниво на компетенции в Е-27. Липсват ни основно лидерски и комуникационни умения

На 28 и 29 септември 2010 г. в гр. Хисаря се проведе национален форум за обсъждане на концепцията за изграждане на Национална референтна мрежа за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони.

прочетено 2794 пъти
0
За 30 бранша увеличенията на минималните осигурителни прагове вече са ясни

За 30 икономически сектора бяха постигнати споразумения между синдикати и работодатели за увеличение на минималните осигурителни прагове за 2011 г. За останалите 44 сектора предстои да се вземе административно решение за нарастване на минималния осигурителен доход (МОД).

прочетено 2998 пъти
0
Евродепутатът от ГЕРБ Мария Неделчева ще работи по доклада за сезонните работници

Мария Неделчева беше избрана за докладчик на ЕНП пo предложението за Директива относно условията за влизане и пребиваване на сезонни работници.

прочетено 2284 пъти
0
При внезапни проверки на Главна инспекция по труда в София бяха открити 153 човека без трудови договори

153 човека без сключени писмени трудови договори бяха открити в рамките на два дни при извършване на масирани внезапни проверки в София от инспектори по труда от цялата страна. Днес проверките се осъществиха в присъствието на журналисти от националните медии.

прочетено 2809 пъти
0
СЕНЧЕСТАТА СТРАНА НА ИКОНОМИКАТА ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКАТА, РАБОТОДАТЕЛИТЕ И НАСЕЛЕНИЕТО

Повече от половината от населението и повече от една трета от работодателите са на мнение, че през последните три години е налице нарастване на относителния дял на сивата икономика, установява изследване на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Данните бяха представени на съвместно организирана кръгла маса, заедно с Националния статистически институт на тема „Неформалната икономика в нови измервания и последни резултати”, на която АИКБ и НСИ представиха свои независими едно от друго изследвания относно резултатите за делът на неформална икономика в страната.

прочетено 2566 пъти
0


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
евро 2008 витраж5 Конкур глазами зрителя Aerogara Byrgas Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Приморско червено Арменската черква Сурп Хач
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development