Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
умряла ни циганката ...

26 Октомври 2010, Вторник

Спечелените европроекти отвориха над 800 нови работни места в Бургас

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Работодателските организации със съвместна пресконференция

Шестте представителни на национално равнище работодателски организации Ви канят на пресконференция „Национализацията на професионалните пенсионни фондове и последствията за икономиката на България”. Ръководителите на организациите ще отговорят и на други въпроси, свързани с опасността от рязко влошаване на бизнес средата в България.

прочетено 2406 пъти
0
Няма решение за възстановяване на участието на работодателите в разговорите с правителството и синдикатите

Национално представителните работодателски организации информират българската общественост, че: 1. Няма решение за възстановяване на тяхното участие в Националния съвет за тристранно сътрудничество; 2. Провеждат се неформални разговори - както двустранни (работодатели и Правителство), така и тристранни (работодатели, синдикати и Правителство); 3. Няма постигнати никакви споразумения.

прочетено 4750 пъти
2
Българската стопанска камара не приема предложенията за увеличение на общата осигурителна тежест с 3 процентни пункта

Българската стопанска камара не приема предложенията за увеличение на общата осигурителна тежест с 3 процентни Подобна мярка цели балансиране на консолидираната фискална програма, в която участва и резервът на Националната здравноосигурителна каса, без преди това да са предприети нужните реформи в системата на здравеопазването. За постигане на тези цели бюджетът на НЗОК е завишен с 400 млн.лв. спрямо този за 2010 г. преди актуализацията му и със 180 млн.лв. след актуализацията.пункта

прочетено 2221 пъти
0
Работодателите не приемат предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване

Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес, Българска търговско-промишлена палата, Български съюз на частните предприемачи „Възраждане”, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - Гласът на българския бизнес и Съюз за стопанска инициатива като представители на българския бизнес и като социални партньори, признати официално от българското правителство, изразяват категорично несъгласие с предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване /ДОО/ с три процентни пункта. Такова увеличение, би имало процикличен характер с тежки последствия за нивото на безработицата и сивата икономика в България за следващите няколко години и ще забави излизането на страната от кризата.

прочетено 2136 пъти
0
Усвояваме малко средства от ЕС, поради липса на компетенции. На последно място сме по ниво на компетенции в Е-27. Липсват ни основно лидерски и комуникационни умения

На 28 и 29 септември 2010 г. в гр. Хисаря се проведе национален форум за обсъждане на концепцията за изграждане на Национална референтна мрежа за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони.

прочетено 2462 пъти
0
За 30 бранша увеличенията на минималните осигурителни прагове вече са ясни

За 30 икономически сектора бяха постигнати споразумения между синдикати и работодатели за увеличение на минималните осигурителни прагове за 2011 г. За останалите 44 сектора предстои да се вземе административно решение за нарастване на минималния осигурителен доход (МОД).

прочетено 2632 пъти
0
Евродепутатът от ГЕРБ Мария Неделчева ще работи по доклада за сезонните работници

Мария Неделчева беше избрана за докладчик на ЕНП пo предложението за Директива относно условията за влизане и пребиваване на сезонни работници.

прочетено 2038 пъти
0
При внезапни проверки на Главна инспекция по труда в София бяха открити 153 човека без трудови договори

153 човека без сключени писмени трудови договори бяха открити в рамките на два дни при извършване на масирани внезапни проверки в София от инспектори по труда от цялата страна. Днес проверките се осъществиха в присъствието на журналисти от националните медии.

прочетено 2619 пъти
0
СЕНЧЕСТАТА СТРАНА НА ИКОНОМИКАТА ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКАТА, РАБОТОДАТЕЛИТЕ И НАСЕЛЕНИЕТО

Повече от половината от населението и повече от една трета от работодателите са на мнение, че през последните три години е налице нарастване на относителния дял на сивата икономика, установява изследване на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Данните бяха представени на съвместно организирана кръгла маса, заедно с Националния статистически институт на тема „Неформалната икономика в нови измервания и последни резултати”, на която АИКБ и НСИ представиха свои независими едно от друго изследвания относно резултатите за делът на неформална икономика в страната.

прочетено 2250 пъти
0


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Машините на Леонардо попътна Конкурс прическа Бургас 2009 орел Мото клуб xx къща на 20км от бргас Лалета Стена Машините на Леонардо Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development