Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започва строителството на нова детска ясла в бургаския квартал Сарафово,



Община Бургас дава старт на строежа на детска ясла в Сарафово.
Ключови думи: Община Бургас, Бургас, детска ясла, музикален кабинет, Сарафово
19 Януари 2015, Понеделник





Община Бургас дава старт на строежа на детска ясла в Сарафово. Сградата ще бъде разположена на терен от 1,280 кв. м., в непосредствена близост до съществуващата детска градина „Ален мак“.  Двете  сгради ще бъдат свързани помежду си с топла връзка за създаване на необходимия комфорт на ползването им и минимални загуби на енергия за отопление. Това ще позволи възпитаниците и персоналът на съществуващата детска градина да ползват новопостроените музикален кабинет и перално помещение в корпуса на детската ясла.
Строежът на новия обект ще започне  до края на януари, а очакванията са за новата учебната година, през септември, близо 45 малчугана да прекрачат прага на детското заведение.
 Новата детска ясла ще представлява сграда на два етажа и сутерен. Ще бъдат осигурени склад за чисто бельо и консумативи, сушилна и гладачни стаи. Предвиден е здравен кабинет. В зоните за малчуганите ще  бъдат изградени всички необходими за детското заведение помещения-  кухненски офис, спално  помещение и просторна занималня с кът за хранене. Едно от пространствата в сградата ще бъде музикален кабинет, където всички деца ще имат възможност да участват в учебни занимания, празнични събития и концерти.
Помещенията в детската ясла ще бъдат оборудвани с модерна мебелировка, отговаряща на всички съвременни изисквания и стандарти за безопасност и удобство.
Проектното решение за реконструкция и благоустрояване на дворното пространство предлага обособяване на зони за  развлечения и спорт по възрастови групи  за всички  178 възпитаници  в двете детски заведения. На разположение на малчуганите ще бъдат 6 игрища с пясъчници,  спортна площадка с противоударна  настилка , кътове за игра, беседка с пейки и чешмички. В парковото пространство е предвидено  подходящо осветление, гарантиращо безопасността на деца и родители. Осигурена е достъпна среда за деца с увреждания. Предвидените за засаждане в двора дървета и храсти са изцяло съобразени с изискванията за детски заведения.
 
Архитектурният проект предлага едно ново съвременно фасадно решение, съобразено по форма и цвят с предназначението на сградата и околната среда.
С реализирането на обекта Община Бургас продължава политиката си за създаване на изцяло нова и обновена образователна инфраструктура.  


Прочетено: 33734 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
589
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Хозяин причала Истанбул рибари Поглед от дрон Жълтурче Източен лопох цвят Добро утро Театър за драма. опера и балет, Бургас РК ograda Машините на Леонардо Строеж с кран
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development